~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" συντάκτες: Αγαθή Γρίβα-Αλεξοπούλου, Πάνος Αϊβαλής, Πόπη Βερνάρδου, Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη,
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~

yfos

yfos
"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν' ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Θερινό Σχολείο για ομογενείς στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι για ένατη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει του Πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου για νέους Ομογενείς στην Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά.
Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι κυρίως η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία των μαθητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους συνείδησης.
Στο Πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου για νέους Ομογενείς του τρέχοντος έτους θα συμμετάσχουν 37 ομογενείς μαθητές και φοιτητές από 18 έως 24 ετών καθώς και 3 συνοδοί – δάσκαλοι της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό. Τα μαθήματα που θα διδαχθούν θα είναι: Ελληνική Γλώσσα (η διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας θα πραγματοποιείται σε δύο επίπεδα αρχαρίων και προχωρημένων), Ελληνική Ιστορία και Ελληνικός Πολιτισμός – Ελληνική Λαογραφία. Τα μαθήματα αυτά επιπρόσθετα θα ενισχυθούν με εκπαιδευτικές επισκέψεις – επιτόπια μαθήματα σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία της Μεσσηνίας, της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου καθώς και στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Επιστημονική Υπεύθυνος του Θερινού Σχολείου 2013-2014 είναι η Καθηγήτρια, κα Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου, Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συνεπικουρούμενη από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, Καθηγητή κ. Αλέξιο Σαββίδη. Υπενθυμίζεται ότι η κα Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου οργάνωσε και επόπτευσε τη λειτουργία του Θερινού Σχολείου όλα αυτά τα έτη.
Τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου 2013-2014 αρχίζουν την Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014 στα Διδακτήρια της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.
Η τελετή ενάρξεως θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014 και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.


_____________
http://greekteachers.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειδήσεις