~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" συντάκτες: Αγαθή Γρίβα-Αλεξοπούλου, Πάνος Αϊβαλής, Πόπη Βερνάρδου, Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη,
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~

yfos

yfos
"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν' ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

-Με θυμάστε, κύριε; Είμαι η Ελευθερία!!!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !!!

Ζέστη απόψε στη Σπάρτη. Είπα να βγω για λίγη δροσιά . Πήγα στην πλατεία . Κάθισα σε ένα μαγαζί . Παράγγειλα . Η κοπελίτσα που ήρθε να με σερβίρει άφησε το δίσκο και...
-Με θυμάστε, κύριε; Είμαι η Ελευθερία ...
Ναί! Ήταν η Ελευθερία. Μαθήτριά μου σ' ένα ορεινό μονό/θέσιο πριν από πολλά χρόνια . Καλή μαθήτρια, εξαιρετικός χαρακτήρας ΚΑΙ αυτή ΚΑΙ τα δυο της αδέρφια . 
-Θέλουμε να σπουδάσουμε, κύριε, μου έλεγαν στα τρυφερά εκείνα χρόνια τους .Και σπούδασαν ΚΑΙ τα τρία αδέρφια . Με θυσίες των γονιών τους. Βιοπαλαιστές της αγροτιάς . Και πήραν καλά πτυχία . Και πάσχισαν να φτιάξουν τις ζωές τους . Κι έπεσαν πάνω στον Γολγοθά των μνημονίων και σταυρώθηκαν από τους σταυρωτήδες.
-Δοκίμασα να κάνω μια δική μου δουλειά, αλλά δεν μπορούσε να πάει καλά , και τώρα... εδώ . Και τα αδέρφια μου το ίδιο... συμπλήρωσε η Ελευθερία, η παλιά μου μαθήτρια στο ορεινό 1/θέσιο, που τα 'παιρνε τα γράμματα και ήθελε να σπουδάσει, και σπούδασε , αλλά κάποιοι της έφραξαν το δρόμο της ζωής, και τα ματάκια της πήγαν να βουρκώσουν .
ΜΟΝΟ οι γονείς μπορούν να νιώσουν μεγαλύτερη πίκρα από τους δασκάλους για τα παιδιά αυτά, τα παιδιά Μας, που πέταξαν ψηλά για να αγγίξουν τον ήλιο, αλλά κάποιοι επώνυμοι που τώρα παριστάνουν τους σωτήρες τα πυροβόλησαν πάνω στο πέταγμα τους .
Φταίχτες! Αυτά τα βουρκωμένα ματάκια της Ελευθερίας να γίνουν για σας τα οργισμένα λόγια του θεού προς τον αδερφοκτόνο Κάιν :
"... Τί ἐποίησας ; Φωνὴ αἵματος τοῦ ἀδελφοῦ σου βοᾷ πρός με ἐκ τῆς γῆς . Καὶ νῦν ἐπικατάρατος σὺ ἀπὸ τῆς γῆς..."

Δείτε περισσότερες αντιδράσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειδήσεις